top of page

Paulien Timmer

Paulien Timmer heeft zich gespecialiseerd in relaties en hechtingsstijlen. Haar interesse kwam voort vanuit haar eigen enorme twijfel over haar relatie en perfectionisme. Zij heeft 40 langgetrouwde stellen geinterviewd en vervolgens trainingen gedaan bij experts op het gebied van relaties en hechtingsstijlen. Ik kwam haar tegen toen ik zocht op verlatingsangst en bindingsangst. In informatie daarover miste ik altijd iets, ik herkende zelf veel van beiden, maar was niet 1 van die 2. Tot ik Paulien tegenkwam. Zij ontdekte dat zoals er 3 onveilige hechtingsstijlen zijn er ook 3 relatiestijlen zijn die daaruit voortkomen. Eigenlijk heel logisch!

Veilige hechting-rustige stabiele relaties

Onveilige hechting: -angstig gehecht-->verlatingsangst
                   -vermijdend gehecht-->bindingsangst

                   -gedesorganiseerd gehecht (ambivalent)-->VERbindingsangst (deze term heeft zij zelf bedacht)

Wat ze vertelde raakte me diep, eindelijk hoorde ik, woord voor woord, beschreven wat ik soms voelde en ervaarde! Reden genoeg om mij te verdiepen in haar gedachtengoed en een van haar programma's aan te schaffen en te doorlopen. En wat heeft mij dit geholpen!
Op youtube
heeft zij een kanaal waar al veel gratis informatie en instructiefilmpjes te vinden zijn. Zij werkt met een combinatie van psychoeducatie (veel informatie over wat hechtingsstijlen zijn, hoe ze zich uiten en hoe relatiestijlen daaruit voortvloeien) en EFT (Emotional Freedom Technique). Dit laatste heeft een overlap met EMDR, maar kun je zelf toepassen en is bedoelt om je lichaam te helpen opgeslagen spanning los te laten. Daarnaast heeft zij 2 programma's ontwikkelt: Rust in de liefde en Dieper helen. De laatste heb ik aangeschaft en doorlopen. Het fijne is dat je dit gewoon zelf kunt doen, op je eigen tempo en manier en dat dit heel praktisch is. Je kunt de volgorde aanpassen aan waar je op dat moment behoefte aan hebt. Daarnaast kun je maandelijks meedoen met een life sessie, waar ze samen met jou en de rest van de groep die op dat moment dat programma volgt, de stappen doorloopt. Het programma zit heel goed in elkaar en werkt! En je hebt er je leven lang toegang toe.
Soms is therapie volgen een te grote stap en dan kan dit een enorme bron van hulp en steun zijn. 

bottom of page