top of page
Zoeken

Durven zijnAfgelopen week was ik even vorige lesmodule aantekeningen aan het doornemen in voorbereiding voor de komende module, volgende week. En terwijl ik net dit gedicht, dat ik 15 jaar geleden schreef, langs zag komen, besefte ik me dat die laatste paar zinnen is waar het over gaat in mijn opleiding en werk..."Vrede en rust, durven kiezen en leven...gewoon durven ZIJN..."

Het gaat er niet om dat de therapeut iets moet fiksen bij de client...die is namelijk niet stuk. Het is alleen zo dat door ervaren trauma bepaalde strategieën zijn ontwikkeld die hielpen om te overleven. Dat heeft ook gewerkt, want je bent er nog!!

Nadeel is alleen dat die strategieën altijd ten koste gaan van een essentieel deel van jezelf...

Je moest een stukje van jouw unieke ZIJN inleveren om te overleven. En dat is eigenlijk, heel simpel gezegd, waar dit model vanuit gaat en mee werkt: jou ondersteunen in het herontdekken van wie je bent en zicht krijgen op wat jou in het hier en nu tegenhoudt om weer ten volle te ZIJN!

Jij bepaald het doel! Jij bepaald waar je naar toe wilt met je leven.

En als er al een doel is vanuit de therapeut, vanuit mij dan is dat dat ik alles wat ik zelf heb meegemaakt, geleerd en ervaren wil inzetten om met jou te onderzoeken hoe jij vrede en rust kunt ervaren. Ik wil naast je staan wanneer jij voorzichtig verkent wie je ook alweer bent of wil zijn. Ik wil je aanmoedigen bij elke stap die jij neemt terwijl je oefent met durven kiezen en durven leven. En ik wil je vreugde delen wanneer jij zonder terughouden jouw prachtige unieke zelf durft te zijn!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page