top of page
Zoeken

Heb geduld met jezelf!


Deze mooie spreuk kreeg ik van een vriend van me toen ik mezelf een beetje op de kop zat te geven omdat ik iets moeilijk vond. Liefdevol herinnerde hij me er aan dat ik gewoon een achterstand in bepaalde ontwikkelingen heb opgelopen en dat het tijd kost om alsnog te leren en dat dat helemaal oke is. Toen kwam hij met deze spreuk, die een 'oja dat is ook zo'-reactie in me teweeg bracht. En ik kon weer met zachtheid en geduld naar mezelf en mijn proces kijken.

Een traumatisch verleden vergiftigd je soms en heeft vaak een verstoring in je identiteitsontwikkeling tot gevolg. Naast de gemiste ontwikkelingstaken heb je ook te maken met de schadelijke gevolgen zelf die de ontwikkeling op latere leeftijd nog weer extra bemoeilijken. Beseffen dat dit tijd kost en geduld en compassie met jezelf hebben is dan heel belangrijk! De maatschappij begrijpt dit vaak niet en vind dat je 'gewoon' even de knop moet omzetten. En vaak krijg je dan het gevoel dat jij 'moeilijk doet'.


Wees zelf je grootste supporter! Niemand weet beter hoe moeilijk jouw leven is geweest dan jij en wat de impact daarvan is in het hier en nu! Niemand weet beter wat jij daarin nodig hebt dan jij!

Zoek en kies mensen in je leven die je daar liefdevol aan helpen herinneren als dat je zelf even niet meer lukt! Want ook die momenten horen erbij en ook dan mogen we onszelf met geduld omarmen.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page