top of page
Zoeken

I'll do it my way!

Tijdens mijn opleiding tot kleurstylist kregen we natuurlijk ook les over de zakelijke kant van het verhaal. Een lastige voor mij, want ik ben allesbehalve zakelijk ingesteld.

We kregen onder andere te horen welke woorden we wel en niet mochten gebruiken. In de commerciële communicatie zijn woorden als 'hopen, proberen en geloven' bijvoorbeeld uit den boze. Deze zouden onzekerheid uitstralen en dat wil je natuurlijk niet als je een product of dienst moet verkopen. Een brief moest dan bijvoorbeeld eindigen met iets als: "ik verwacht van u te horen". Mijn haren gingen recht overeind staan. Menen ze dit nu serieus? Bij mij belandt een brief met die toonzetting namelijk linea recta in de prullenbak. Deze vorm van communiceren geeft mij het gevoel dat iemand zich boven mij stelt, pretendeert alles (beter) te weten en kunnen. En uiteindelijk leidt dat tot het gevoel dat ik geen mens mag zijn met al mijn mooie en minder mooie kanten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zit niet zo in elkaar. Ik weet niet alles, kan niet alles en voel me soms ook onzeker. Mag dat alsjeblieft? (Ja, dat mag weet ik nu, maar soms moet je die ruimte (in je)zelf creëren)

Woorden als 'hopen, proberen en verlangen' spreken voor mij over mens zijn. En persoonlijk ga ik liever voor een advies, op welk vlak dan ook, naar iemand die zijn/haar eigen mens zijn erkent. Iemand die weet waar de eigen kennis, vaardigheden en talenten liggen. Maar ook niet bang is om te erkennen waar deze ophouden en het beter is advies van iemand met andere vaardigheden in te winnen. Bij zo iemand voel ik mij gezien. Ik mag mens zijn in al mijn hoedanigheden.


Ben jij op zoek naar iemand die jou de ruimte geeft om te mogen zijn wie je bent, iemand die zelf ook kwetsbaarheid durft te tonen, iemand die naast je staat (of zit) en een stukje met je meeloopt in het leven? Wil je een ontmoeting van mens tot mens? Dan is de kans groot dat ik iets voor jou kan betekenen.

Volgens de les waar ik dit stukje mee begon, is de inhoud van deze blog misschien 'not done'. Maar ik kom langzamerhand tot het besef dat ik ben die ik ben en dat ik mijn werk alleen goed kan doen als ik in harmonie daarmee leef. Integriteit en trouw zijn aan mezelf is een rode draad in mijn leven en dus ook in de diensten die ik aanbied en in de toekomst hoop aan te bieden. Door recente ontwikkelingen in mijn leven ontdek ik daarin mijn unieke vaardigheden en kennis. En durf ik nu te zeggen: "I'll do it my way!"

Mijn diensten zullen dan ook in het teken staan van jouw zijn! Ik wil jou graag ondersteunen in het ontdekken van wie jij bent, wat bij jou past en hoe je dat in jouw leven vorm kunt geven. Dat jij jezelf meer en meer durft te laten zien aan de wereld in al jouw prachtige unieke schoonheid.

Zodat we samen kunnen zeggen:

"I did it my way!"

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page