Wie ben ik?

Mijn naam is Damaris. ​
Ik ben opgegroeid in een streng christelijk gezin, als oudste dochter van 6 kinderen. Dit kwam met de nodige verantwoordelijkheden, die zwaarder werden toen mijn moeder ziek werd en ik veel taken over moest nemen. 
Vanaf jonge leeftijd was ik veel ziek en het mag een wonder heten dat ik mijn schooltijd en opleiding met voldoende resultaten heb doorlopen. Ik heb een jaar of 10 in de hulpverlening gewerkt tot ik werd afgekeurd wegens het vele ziek zijn als gevolg van meerdere auto immuun aandoeningen. 
Als ukkie was ik ondernemend, observerend, extravert en bijdehand. Tot ik doof werd aan een oor. Hierdoor begon ik me naar binnen te keren omdat ik de wereld om mij heen niet goed kon volgen. De omstandigheden in ons gezin en mijn plek daarin versterkte dit proces tot op het punt dat ik mezelf grotendeels kwijt was. Ik werd serieus, in mezelf gekeerd, depressief, altijd ziek en voelde me ellendig en naar (over mezelf). 
Vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, heb ik intensieve therapietrajecten gevolgd. Voortgedreven door een innerlijke drang naar leven, naar vreugde en naar vrijheid. Een drang vanuit mijn diepste wezen, weet ik nu, om te ZIJN. Dit is geen gemakkelijke weg, maar met elk stukje dat op zijn plek valt, ervaar ik een diepe vreugde, een innerlijke ruimte en een weten 'dit hoort bij mij'. Inmiddels heb ik een stevige bodem onder mijn voeten die ik zelfs in moeilijke tijden blijf voelen. Ik ontdek nog steeds nieuwe dingen over mezelf, maar de angst heeft geen verlammende werking meer. Zijn wie je bent is een proces dat je leven lang doorgaat, omdat je je ook blijft ontwikkelen. Een machtig mooi proces! 
WOW.jpeg
De rode draad in mijn leven is samen te vatten in het woord:  "identiteit". De vraag "Wie ben ik?" kan, als je jezelf zo kwijt bent geraakt, diepe angst oproepen. Dat deed het bij mij. Maar naarmate ik meer van mezelf terug vond, werd die angst steeds kleiner en vooral werd ik minder bang voor die angst. Omdat ik merkte dat elk stukje 'mij' me vrijheid gaf en vreugde.
Integriteit, oprechtheid en echtheid vind ik zelf heel erg belangrijk. En daar streef ik altijd naar. 

Vanuit mijn eigen groeiproces, persoonlijk en met betrekking tot werk, ben ik een aantal jaren terug begonnen met blogs schrijven. Dit was voor mij toen iets wat haalbaar was en wat mij ook hielp om mijn pad verder duidelijk te krijgen. Inmiddels is me duidelijk geworden dat ik me wil richten op ontwikkelingstrauma. Dit betekent automatisch bezig zijn met identiteit. Want als er in je ontwikkeling bepaalde traumatische gebeurtenissen plaatsvinden, is er een verstoring in de ontwikkeling van je identiteit. Ik ben me ook meer en meer bewust geworden, en heb dit ook zelf ervaren, dat voor een diepe verwerking van die trauma's en vervolgens de inhaalslag in de ontwikkeling van je identiteit, de link naar het lichaam en de emoties onmisbaar is. Omdat mijn vooropleiding voornamelijk theoretisch is, ben ik in september 2020 begonnen met een opleiding tot NARM-therapeut. Dit is een model specifiek gericht op ontwikkelingstrauma. Ik heb er zelf de helende werking van mogen ervaren en een direct gevolg daarvan is dat ik nu deze opleiding doe!

Blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen via mijn blogs of neem contact met me op als je wilt weten wat ik op dit moment voor jou kan betekenen.